Spring naar content
Group

Meest gestelde vragen

Ik ontvang huurtoeslag (voorheen ‘huursubsidie’ genoemd) en zorgtoeslag. Word ik daarin niet gekort als ik aan het werk ga?

Het kan zijn dat uw huurtoeslag en/of zorgtoeslag vermindert of vervalt als u gaat werken. Omdat elke situatie individueel bekeken moet worden kunt u voor meer informatie het beste terecht bij uw gemeente of een globale berekening maken op deze site.

Ik ben met de vut / pensioen, kan ik dan toch betaald aan het werk?

Ja, dat kan! U wordt als vutter of als gepensioneerde niet gekort op uw inkomsten als u aan het werk gaat. U dient wel het extra verdiende bedrag jaarlijks via uw belastingaangifte aan de belastingdienst op te geven. De hoogte van de belasting op uw extra verdiensten kunt u het beste opvragen bij de belastingdienst. Voor uw persoonlijke aangifte kunt u met de belastingtelefoon (0800-0543) bellen of een globale berekening maken op deze site.

Moet ik mij verzekeren als ik ga werken?

Iedereen in Nederland is wettelijk verplicht zich te verzekeren voor kosten van medische zorg, waaronder de huisarts, het ziekenhuis of medicijnen. Dat is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). Naast deze basisverzekering die medische zorg dekt uit het basispakket, hebben de zorgverzekeraars ook aanvullende verzekeringen.

Wat ga ik verdienen?

Uw verdiensten worden net als bij elke andere baan bepaald door de CAO, het gewicht van de baan en uw ervaring en opleiding. Voor vakantiedagen, vakantie en feestdagen worden reserveringen opgebouwd. Wilt u zo’n feestdag of vakantiedag uitbetaald krijgen dan kunt u dit melden. Het vakantiegeld wordt in mei en bij beëindiging van het dienstverband uitbetaald.